Dette begynner å bli virkelig morsomt og trivelig! Fikk sms fra Paul før øvelsen. Ny kvartett (damer) hadde lyst til å overvære/bli med på oppvarming i koret vårt. Paul la vekt på at BBS skal være inkluderende, og det var det ikke vanskelig å være enig med ham i.
Tre barys, mange basser, en tenor, to leader, tre flotte damer og en dirigent dro i gang med oppvarming. En tenor, to leader og to basser var ikke tilstede. De fleste hadde meldt avbud av forståelige årsaker.

Oppvarming har mange funksjoner og kan legges opp på mange måter. I dag sa jeg fra at vår/min oppvarming vil gjennomgå en del forandringer hva innhold angår. Meningen blir den samme; nemlig
* å gjøre sinnet hos den enkelte sanger klart for øvelsen, fjerne alt annet.
* være oppmerksom/lytte seg inn (Dir. og andre sangere)
* bli fysisk varm , øke blodgjennomstrømning
* fokusere på pust, støtte osv.
* synge gradvis opp og ned.
* bruke oppvarmingen til systematisk trening på intonasjon, resonans, vokaldannelse osv.

Oppvarmingen hos oss er altså både oppvarming og timer hos sangpedagog der det forventes at den enkelte drar med seg læringa inn i arr.ene vi synger.
Jeg har nå bestilt et nytt verk om stemmebruk pluss pluss etter innspill fra Rolf Erik, og kommer til å bruke dette inn mot koret. Ser fram til det.

Etter oppvarming og vokaløvelser brukte vi mye tid på "Daddy sang". Særlig med vekt på vokaler! Fikk en liten aha - opplevelse da jeg forberedte øvelsen, og den tror jeg Paul og jeg klarte å videreformidle. Jeg tror faktisk vi gikk et veldig viktig skritt framover i kveld. Paul har truffet Joe Liles, Joe snakker om å holde klange oppe over nesa, ikke slippe vokalene ned. Dette jobba vi mye med, og selv om jeg overdrev litt, tror jeg de flste skjønte og opplevde at det gjorde en forskjell. En stor takk til Paul. Det betyr mye at du lytter og kommer med meget konstruktive innspill til vokaler og artikulasjon.

Vi fikk også gått gjennom "Var redo" og store deler av "I'm sittin'". Prøver på en systematisk måte å gå gjennom repertoaret slik at våre nye sangere kan hive notene og delta på konserter. Vi som har holdt på en stund trenger også repetisjon.

Jammen fikk vi også sunget Tags, og fokusert på "Barbershop 7 hts". Trine og Hanne ble med på å produsere overtoner og sjuere før vi slo av lyset på "Porselen".

Da jeg kom hjem hadde yngstesønnen funnet BBS på Youtube. Fikk gåsehud av "And can it be" der Vance Perry synger 6-stemt med seg selv. Denne skal vi synge!!!! Gå til hjemmesidene våre, klikk på "Lenker" og hør låta.

In Harmony Petter S.