Home Blogg 2009 Øvelse 1. september 2009

Øvelse 1. september 2009

Posted by Petter Spæren Wed, September 02, 2009 21:13:58

I forrige innlegg nevnte jeg at det alltid er spennende å møte nye sangere for første gang. La meg også si det slik; det er alltid spennende å se om nye sangere møter opp på øvelse igjen etter første møte med oss. Det gjorde de, og vi har nå for første gang i vår relativt korte historie passert 20 frammøtte på øvelsene. Det er svært inspirerende og motiverende for oss alle, og det viser vel kanskje at vi gjør en del ting riktig og har noe bra å tilby.
I oppstarten legge vi vekt på grunnleggende sangteknikk og innføring i barbershop-tenkning og teori. Dette er viktig ikke bare for nye sangere, vi trenger alle å fokusere på pust, resonans osv. Glemselskurven er bratt og troen på egne ferdigheter ofte for stor. Ad fontes, det gjelder en stund framover.
Noe av det som gleder meg mest er at koret låter rent og godt. Jeg har tro på at de nye sangerne glir greit inn i folden.
I tillegg til en solid oppvarming og sangteknisk trening tok Paul oss gjennom korrekt uttale. (Amerikansk som snakket i midt-vesten) Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på nettopp dette. Uttale og vokaldannelse er nettopp noe av det vi fikk råd om å jobbe med etter dommergjennomgang i Stockholm 2009.
Nå fokuserer vi på å få spilt inn øvingsfiler til nytt stoff, legge til rette for gode øvelser, et kvalitativt bra seminar 10. oktober, (sett av datoen) og coaching på konkurranselåter før SNOBS-konvent i 2010. Mye spennende skjer.
Øv på Bye, Bye Blues og Daddy Sang bass til neste øvelse, og ikke glem svart/hvitt og basisrepertoar. Vi har opptreden i Gamlebyen kl. 21.00.
In Harmony Petter S.