Home Om oss

Om ossPå besøk hos "The Big Apple Chorus" - Rolf og Petter i NY

 I forbindelse med KorLURENS tur til NY og Washington D.C. besøkte coach Petter og president Rolf i Fredrikstad Barberboys Big Apple Chorus mandag 1. oktober. Det ble en flott opplevelse for begge parter. Les hva Big Apple Chorus skriver på sine hjemmesider her!

alt 

Rolf og Petter ankom øvelsen i Big Apple Chorus (BAC) to minutter for sent. New York er jo en stor by og det er lett å rote seg bort for to karer fra Fredrikstad. Da vi entret auditoriet i Norman Thomas Highschool var karene allerede i gang med fysisk oppvarming, og vi hev oss med etter å ha blitt ønsket velkommen av vår kontaktperson.

Denne oppvarmingen ble ledet av et av kormedlemmene, det samme var tilfellet for oppvarming av stemme og "tuning" av korte til "Shine on me". BAC brukte i det hele tatt god tid på oppvarming, og dirigent Jack Pinto fortsatte med en god del øvelser knyttet til høyde og klang. Han er en kjent og feiret sanger og dirigent.
Vi fikk utdelt perm for "Visitors" og var med på hele øvelsen. Jack holdt et høyt tempo, var engasjert, kunnskapsrik, krevende og klar. Kort har svært høye ambisjoner foran neste konvent, det er helt klart. Som dirgenten sa det:" The Word can't does not Excist in my vocabulary, so come on, Guys!"

Vi sang "You'll Never Walk Alone" , "Over the Rainbow" og "Comedy tonight" for å nevne noe.
For å sikre seg at alle kunne stoffet skulle koret deles i oktetter neste øvelse.
Vi fikk overlevert bilde av FBB og et norsk flagg. Det ble tatt godt i mot. Kvelden ble rundet av med at vi sang i kvartett med to av gutta i BAC. En fin opplevelse!

 

Fredrikstad Barberboys - Seks år i underholdningens tjeneste.

 Barbershop er firstemt sang der det som framføres er artistenes gave til publikum. Fredrikstad Barberboys er Fredrikstads og Norges beste Barbershopkor. (Det eneste også?) Vi har i løpet av de seks årene vi har holdt på forsøkt å ta oppdraget seriøst og har underholdt og engasjert hundrevis av publikumere med close harmony og engasjert framføring. Vi har i løpet av disse årene underholdt og opptrådt en rekke steder i inn- og utland, og har ordet på oss for å underholde med kvalitet, og det er et rykte vi vil kjempe for å holde levende.

Nå strømmer oppdragene på, og vi klarer ikke å si ja til alle! Ikke gi dere, be oss igjen!

Hilsen Petter Spæren, Dirigent.

 

Fredrikstad Barberboys

*   ble stiftet i mai 2005. Den gang øvde vi annen hver uke, nå har vi ukentlige øvelser.

*   består i dag av 19 mann, og heldigvis kommer det stadig nye til!

*   har som mål å framføre god barbershopsang!

*   øver hver tirsdag kl. 19.00 på Fjeldberg Aldershjem (!)

*   tar opp nye medlemmer etter enkel stemmeprøve og  prøveperiode.

*   er medlem av SNOBS og har deltatt i Nordisk mesterskap årlig siden 2008.

*   blir kontaktet, og vil kontaktes for oppdrag! Vi er sikre på at vi kan bidra positivt i     konsertsammenhenger og som  underholdningsinnslag på jubileer, julebord osv.

*   Ta kontakt!
 

 

Login Form