Home Blogg

Blogg

8. desember - Tre konserter som varmer!

 Institusjonskonsert. Smak på ordet........... Ikke akkurat et ord som varmer, nei, heller litt kaldt og instrumentelt.
Men, så er virkeligheten ofte slik at den overrasker , setter ting på hodet og byr opplevelser som er helt annerledes enn det man hadde tenkt seg.

Nå er det jo ikke slik at vi er ukjente med å synge på gamlehjem, sykehjem, bofellesskap, fengsler, sykehus osv., men man blir så glad når man, i en stupmørk, regntung og blåsende desemberkveld kommer inn i spisesalen, storstua eller tilsvarende rom og treffer humørfylte og entusiastiske eldre mennesker som så tydelig gir uttrykk for at de setter pris på sangen vi serverer. Og så blir det gjensidighet i gleden, humøret sprer seg og tiden forsvinner for en stund og blir til god stemning rundt gamle og nye barbershopsvisker som vi legger oss i selen for å presentere like godt her som på et hvilket som helst konvent eller storoppdrag vi måtte få. Dette ble en  gledesfylt kveld på sykehjem og aldershjem i umiddelbar nærhet av Seutelva!

In Harmont Petter S.                                    

 

Øvelse 14.november 2011

 Råkald novemberkveld med en bary, seks leader, tre basser og ingen tenorer. Takk for fin innsats til dere som var der!  Vi fikk jobbet godt med Ain't misbehavin, Always, Sweet and lovely og Darkness on the Delta. Mange hadde øvd!

Vi jobbet en del med intonasjon. Her gjelder det å holde et lyst stemmeleie i det daglige og tenke at de høye tonene ligger langt der nede. Det å kunne alt utenat og være fokusert hjelper veldig. Neste uke trener vi på det samme som på denne øvelsen.

In Harmony
Petter S.

 

Øvelse 11.11.07

 Hvordan angir man når noe skjer? Selv har jeg fått sansen for måten våre svenske venner gjør det på; altså år.mnd.dato. For eks. 11.11.07 som var den 7.november 2011. Med denne metoden faller alt så greit på plass i PC-en min. Dersom jeg lagrer med (nok en gang) 11.11.07 Blogg vil alle dokumenter lagre seg tydelig og fint i henhold til når de ble skrevet.

På øvelsen 11.11.07 Barberboys (Som lagret er i min PC), var ikke Rolf der.      Det hender ikke ofte.   

Andre måtte ta ansvar i bassgruppa og da fikk vi en fin bassøvelse! (Ikke dessto mindre savnet vi deg, Rolf). Folk hadde øvd!  Fortsett med det, vi har så utrolig flotte øvingsfiler.

Ser fram mot neste øvelse! Sjekk ut  øvingsplanen på hjemmesida og øv deg slik at du bidrar.

In Harmony Petter

 

Øvelse 11.10.31

 Kom til øvelsen etter en god samtale med Paul på Verdensspeilet. Dobbel cappuchino til meg og et aldeles enormt glass med sitronte til ham ga oss anledning til å skåle i all edruelighet for ham! Paul hadde nettopp fått karakter på sin master i filosofi, (Mannen er nå filosof!) og hadde all grunn til å være fornøyd med resultatet av sin innsats. Vi snakket en god del om rammene rundt det å forsvare oppgaven, interessant.
Hvem er vi? Hvor går vi? Hva er tid? Hvem betaler? En kan undre seg over mangt her i livet , og det har da Paul gjort. Håper du fortsetter med det, Paul!

Gutten er ellers på vei inn i folden igjen og stiller på neste øvelse. Dermed kan det hende han blir en del av den beste bary-rekka i den norske barbershopkorfloraen! Einar, Hans Olav, Kjell og Paul. Her snakker vi om høy kompetanse og knallsterke ferdigheter! Ikke lett å toppe den for noen.

Siste øvelse ble eller av det trivelige slaget!  Øvingsfilene gir oss veldig mye nå folk bruker dem, og Knut (Lead) var dagens mann ed utenatsynging på "Heart of my Heart" og "Jamaica". Han sang sogar lead i kvartett mot slutten av øvelsen. (Der var Roy Arne en konstant forvirrende faktor.)

Gleder meg allerede til neste øvelse, da skal Ain't misbehavin' og Always sitte utenat. HØRER DERE DET, KARER!

Lytt ellers til øvingsfilene jeg har oversent som mail. Ha fokus på tekst, legato og synkron sang. Dersom du hører din egen stemme komme klart og tydelig inn for tidlig eller for sent, ja, da er det på tide å finne fram Q-tips og innta en observant holdning overfor dirigent og sangerbrødre. Du er ikke alene i sandkassa, vet du.

Øve, øve, øve, ellers bli det med dere som med Florence Jenkins. Hun har en del å gå på når det gjelder intonasjonen. www.youtube.com/watch?v=qtf2Q4yyuJ0

In Harmony Petter S.

 

 

11.10.26 Øvelse i FBB

 alt Litt flau nå! Det er svært lenge siden jeg skrev blogg sist. Vi lar grunnene til det ligge. I' back in business, og grunnen er kanskje at lysten og overskuddet til å skrive og bruke ekstra, ekstra tid, engasjement og energi på det flotte koret, er tilbake!

Mange i koret gjør en skikkelig fin jobb for tiden. Jeg vil si at alle gjør det! Vi har et styre som tar nye og spennende initiativer, det lages kalendre, det arrangeres konserter og nye medlemmer viser sine ansikter. Derfor; la oss surfe litt på den gode bølgen. Mye av det vi gjør må jo være riktig!

I kveld fikk jeg tilbakemeldinger på en mail jeg sendte ut, jeg , og mange av dere korsangere , bruker øvingsfilene og øver fram til neste øvelse! Det lover godt.

In Harmony , " all by myself" og "Ain't misbehavin" -> Petter S.

 

Årlig julebukktur 27. desember 2009

Posted by Petter Spæren Tue, December 29, 2009 08:05:17

Det har blitt tradisjon at koret ikler seg nissekostymer og sprer juelgleder og julesang i lokalsamfunnet. For dette blir vi jo også rikelig belønnet med forfriskninger der vi rykker fram!
Slik var det også i år, etter at nissene hadde samlet seg hjemme hos Rolf the president og Trine, ble repertoaret raskt gjennomsunget, en del detaljer justert og reiseruten nøye planlagt. Her ble intet overlatt til tilfeldighetene. Mot formodning krydde det av sjåfører, men til slutt ble det Paul og Knut som fraktet oss rundt til de mange hjem med stor presisjon.

Nesten alle på reiseruta var hjemme, og i den klare og fine vinterkveld låt våre sanger vakkert utover de snødekte hager og hus. Julebukkene ble ofte invitert inn i de julepyntede stuer og traktert på beste måte. Rørende! Jeg skal ikke trekke fram noen spesielle hendelser, bare konkludere med at årets julebukkraid ble vellykket fra 16.00 til 24.00. (Og for enkelte også lenger!) Evalueringen bør kanskje se nærmere på muligheten for omorganissering. (Ha!) To julebukk-grupper? Færre stopp på veien? Time will show.

Til slutt en takk til vertskapet i Vollebergåsen som hadde stelt alt i stand på forbilledlig vis, samt de frammøtte nissekoner som ventet tålmodig på oss der hjemme!

In harmony Petter S.

 

 

Øvelse 15. desember 2009

Posted by Petter Spæren Thu, December 17, 2009 22:59:27

Denne siste ordinære øvelsen i 2009 startet vi kl. 18.30 , mot normalt (klikk på mot normal) 19.00, for å si det med Juster. (For øvrig jublieum for Juster neste år! Alle som er fan av Juster kan gå inn på youtube, skrive Leif Juster og se fram til en helaften!)

Mot normalt, siden det gjerne er Trine som forsyner oss med bakelser, hadde Egil og Øyvind sørget for juleavslutningen med kaffe oh kaker denne kvelden. Egil rykket seg allerede på et tidlig tidspunkt fri fra stolsetet og smalt over kaffen. Mulig han var hissig på eggekrem og mandelbunn. Godt smakte både wienerbrød og eggekremkake!

Vi var bra bemannet denne kvelden. En tenor, fem leads (inkl. meg) tre barier (mot normalt ingen forrige øvelse) og fem - seks basser. Spesielt koselig at Paul var med store deler av kvelden. Nogle tags og deretter You'll never walk alone, som vi kom gjennom! Første skritt på veien til musikk er å kunne stemmen sin, og det er tydelig at det å stille krav og "peise" litt på dere hjelper.

Vi sang også Bye, bye, med fullt mannskap, og det satte meg virkelig i godt humør. Jeg fikk virkelig følelsen av at vi høstet fruktene av et (relativt) systematisk arbeid med repertoaret. Det låt bra, karer, og jeg tror den enkelte var litt stolt av seg selv av den grunn. Ingenting er som å kunne sine ting, gå opp i en høyere enhet.

Ellers ble det litt førebuing til julebukk. Vollebergåsen neste med presentabelt nisseantrekk og sans for stilig gjennomføring. Vi gleder oss til å glede oss selv og andre.

Det har vært et spennende og rart år, og jeg kommer tilbake med en oppsumering av 2009 når det nye året er her og etterdønningene av julebukkrunden har lagt seg. I mellomtiden vil jeg ønske alle som ikke var på siste øvelse, alle som ikke kommer på julebukkrunden og alle BBS-venner i Norge, Sverige, Danmark og USA en riktig god jul med Mahalia Jackson - Silent Night

In Harmony Petter S.

 

Øvelse 8. desember 2009

Posted by Petter Spæren Wed, December 09, 2009 21:54:27

Hadde glemt mobilen på jobben. Flere hadde meldt forfall uten at jeg visste det. Takk for at dere nelder fra, jeg skal prøve å huske mobilen!

Ingen barier denne gangen, forfall av ulike og åpenbare grunner. Ikke dessto mindre ble det en fin øvelse. Vi fikk varmet opp, sang "Nissemann" og "We wish you a merry Christmas" før vi knakk til med "Sweet and lovely". Rolf tok med seg bassene ut til separatøvelse, godt at vi kan effektivisere øvelsen på denne måten og at Ole er en solid Pitchman. Nå er også denne sangen gjennomgått, og siden øvingsfiler finnes, er det ingen grunn for meg til ikke å ta den med på neste opptreden. Kanskje neste institusjonskonsert?

Stor spenning knyttet til "You'll never walk alone", og her fikk jeg en fin julepresang. Mange hadde øvd godt! Ser fram til fortsettelsen neste tirsdag kl 18.30. på den øvelsen blir det øgså kaker og kaffe. Så da er det bare å glede seg.

In Harmony Petter S.

 

 

Ragnar Bjartviks begravelse 4. desember 2009

Posted by Petter Spæren Wed, December 09, 2009 21:44:41

Stille fergetur fra Moss til Horten. Kari og jeg er på vei til Ragnars begravelse i Sandefjord kirke. Snøen faller etterhvert som vi nærmer oss hvalfangerbyen, og i Sandfjord ligger det noen centimeter med hvitt.

Vi er ute i god tid, og det er det mange andre som er også. Mange vil delta i Ragnars begravelse. Noen har kormapper under armen, andre har tydeligvis annen tilknytning; Ragnar hadde en bred krets av mennesker rundt seg.

Inne i kirken møtes vi av musikk fra orgelgalleriet, det er barndomsvennen Svein Erik Gundersen, nå kantor i Glemmen, som sitter ved orgelet denne fredagsformiddagen. Tor Andreassen spiller fløyte, også han en venn av Ragnar fra tidlige år på Gressvik.

Kista er omkranset av bårebuketter, en av dem fra oss, Rolf har sørget for det. Mange vil gi en siste hilsen. Så synger Sandefjords Sangforening og Larvik Frimurersangforening "I østen stiger solen opp". Ragnar hadde lenge hånd om begge kor.

Presten holder minnetale, skrevet av Reidun, Ragnars kone. Hun forteller om et rikt samliv som ble kortere enn begge hadde ønsket. Så fyller "Thank you , dear Lord for Music" kirkerommet. Rene og klare stemmer fra Mannskoret Hvalkjæften. Salmer , tale, bønn. Sandefjords Sangforening synger "Stjernesangen" av Sibelius etter jordpåkastelsen. Vi stemmer i med "Deilig er jorden", og velsigneslen er "Irish blessing". Jeg tenker at dette har Ragnar tenkt, ønsket og planlagt.

Kisten bæres ut av medlemmene i Herrlig Selskap, Ragnars oktett, og de frammøtte følger etter Reidun ut. Selv tar Kari og jeg turen opp til koret og blomstene og tenker at det var som om Ragnar satt i en krok av kirken og smilte til oss og det som ble en fin avskjed med en god venn.

Den svarte bilen svinger ut fra kirken.

Takker deg for alt vi fikk sammen , Ragnar.

 

 

Konserter 1. desember 2009

Posted by Petter Spæren Tue, December 08, 2009 18:28:33

Rolf hadde igjen vært aktiv med å ordne institusjonskonserter, denne ganeg tre i tallet! Disse konsertene gir i grunnen mye. Vi gleder mange, vi får rutine og vi tjener litt på det også.
Første opptreden var på Onsøyheimen , der vi sang vårt halvtimesprogram for de frammøtte, slektninger og betjening. Jeg legger vekt på å si noe om sangene mellom hvert nummer, og det tror jeg er lurt både for de som hører på og for oss som sangere. Lett å bli tørr i strupen!

Neste stopp var på Gressvik aldershjem der vi møtte en entusiastisk gjeng som tydelig satte pris på det vi sang. Den enkelte sanger var med på det han kunne eller følte seg i stand til å delta i og det fungerte bra. Gressvik aldershjem har blitt utrolig flott etter ombyggingen.

Siste stopp var omsorgsleilighetene i Lerkeveien. En høydare! Her tror jeg vi fikk en fanklubb, i hvert fall var det hyggelig å snakke med den pensjonerte operasanger, gamle Skioldegutter og den entusiastiske damen som lurte på om vi hadde spilt inn CD. Velkommen igjen.

Koret sang bedre om bedre for hver opptreden. Rutine er fine greier. Vel blåst.

In Harmony Petter S.

 

 

Til minne om Ragnar Bjartvik

Posted by Petter Spæren Wed, December 02, 2009 18:09:29

Lørdag morgen, den 28. november kom den triste meldingen om at Ragnar Bjartvik var død. Ragnar var et sentralt medlem av Barbershop-familien i Norge, og den han var og det han bidro med har hatt og vil få stor betydning for alle som er opptatt av denne stilen.

Ragnar var et kunnskapsrikt og engasjert menneske. Sin kunnskap og sitt engasjement bygde han opp siden første gang deltok på sommerseminar på Tonheim, og han delte med seg på seminarer og gjennom coaching av kor og kvartetter. Dette gjaldt både herrer og damer. Gjennom besøk i Sverige og USA fikk han et kontaktnett og en kjennskap til sangstilen som ingen andre i Norge. Det er derfor ikke bare her i Norge han vil bli savnet.

Jeg var så heldig å få Ragnar som venn. Sammen planla vi framtiden for Barbershop i Norge, men det stoppet ikke med det faglige. Ragnar var en jeg kunne snakke med om det meste, og det gjorde vi da også. Det har ikke blitt få samtaler, mailer, sms-er og besøk i Sandefjord, en kontakt jeg er svært takknemlig for å ha fått oppleve.

Ragnar er borte, men vi vil huske ham som en som villig delte med seg. Tankene går også til Reidun, hans kone.

Med hilsen Petter Spæren

 

 

Øvelse 24. november 2009

Posted by Petter Spæren Wed, November 25, 2009 22:40:03

Roy Arne var der, Marius, Einar Z., Jon og Johnny var der, Einar B. og Hans Olav var der og Frank, Ole, Øyvind (Dårlig stemme denne kvelden! God bedring), Rolf, Geir og Egil var der. Selv var jeg der også, og om jeg har glemt en bass eller to, så er det fordi det er så herlig mange av dere for tiden! Resten hadde faktisk meldt forfall i god tid og det setter jeg pris på. Det har noe med å kunne forberede en øvelse.

I forkant av øvelsen hadde jeg lagt inn bass-stemmen på "You'll never walk alone" på de nye hjemmesidene. Vil tro at noen andre kan gjøre det bedre enn meg på sikt, men nå er de i alle fall tilgjengelige for dere basser.

Etter oppvarming så vi litt på You'll never walk alone. Jobbet med små avsnitt. Jeg prøvde å få dere til å forstå hvor viktig det er å intonere riktig, derfor sang vi så sakte. Det samme var tilfellet med Bye, bye blues, og jeg tror alle skjønte forskjellen på å synge og å synge rent.

Barbershop handler i enda større grad enn annen korsang om å kunne stemmen sin og å være kresen på å legge tonen riktig. (Intonere) Nå er vi jo i den heldige situasjon at i har øvingsfiler på omtrent alt. Bruk muligheten til å bringe koret framover. Øv deg og vær den som kan.

Rolf og Ole tok med bassgruppa ut til øvelse på Heart of my Heart, My wild Irish Rose og Down our way. (Takk til dere to!) Vi forsøker å gå systematisk gjennom repertoaret og gi alle sjansen til å arbeide seg inn i en situasjon der de kan stemmen og kan synge den godt. Opptakene av disse sangene, som du kan høre ved å klikke deg inn på "Repertoar", viser at vi har en jobb å gjøre. Det viktigste er imidlertid at vi har redskaper til å gjøre denne jobben. Den jobben må vi ta.

Neste tirsdag skal vi synge ute. For meg spiller det ikke så stor rolle hvr vi synger, vi skal kunne våre ting og vi skal underholde. Det er et prinsipp.

Gå inn på oversikten over Aktiviteter/Opptredener, så ser du hva repertoaret for kvelden er! Ønsker lykke til med trening og ser fram til å møte dere på institusjonskonserter neste tirsdag.

In Harmony Petter S.

 

 

Opptreden 19. november 2009 Oslo

Posted by Petter Spæren Sun, November 22, 2009 23:07:48

Først og fremst; takk til Ole som skaffet dette oppdraget! Takk også til Geir for bussen, Ivar som kjørte og Rolf som mailet!
Fordi Ole hadde gjort research på forhånd visste vi hva vi gikk til hva ytre rammer angikk. Vi var greit oppvarma etter bussturen og ble profesjonelt guidet og informert av Tone i AmCham.
Spisesalen på hotellet var stooor, og det var høyt under taket. At noen ble sittende bak kor/kvartetter var det ikke stort vi kunne gjøre noe med.
Selv følte jeg at det hele gikk svært så bra helt fra første tone i kokkestuntet. Vi hadde liksom dagen!

Jeg synes , oppsummeringsmessig, at vi leverte en pakke det går an å være stolte av. Her sang vi standardsanger for et amerikansktalende publikum og fikk god kontakt og tildels ovasjonsliknende mottakelse! Tilrop og glede! Dere strålte litt , karer.

Etter opptredenen fikk jeg svært, svært mange positive tilbakemeldinger både på amerikansk og norsk. Til dels fra svært kompetente personer. Det viktigste var kanskje at lederen for hele arrangementet tok meg i hånda og uttrykte fornøydhet. En annen kar ga tilbakemelding på min amerikanske uttale: You have a very fine pronunciation, and I'm american! Ble litt stolt da.

OK, vi gjorde noen feil vi skal lære av, men hovedinntrykket er at dette ble en svært så fin kveld sanglig og ikke minst sosialt! Det var koselig å være sammen i sang og ved "free bar". Du får ta revansje en annen gang, Ivar!

In Harmony Petter S.

 

 

Øvelse 17. november

Posted by Petter Spæren Sun, November 22, 2009 22:54:44

Opptreden på RadissonSAS hos AmCham sto i sentrum for øvelsen. Paul gjorde en fin jobb med gruppeøvelse i bassene, noe som virkelig ble satt pris på av bassene. Dere fikk rydda opp i en del arr, karer, og det førte nok til at en del følte seg sikrere foran den viktige konserten , torsdag 19. november.
For første gang brukte vi også den nyinnkjøpte Zoom H4 Handy Recorder'n til opptak, og jeg tror vel alle ble fornøyde med kvaliteten på lydopptaket. Enkel å betjene er den også. Husk på at både videokamera, stativ, recorder og sekk er korets eiendom, utstyret skal ikke nødvendigvis bo hos meg hele tiden.

Vi sang oss gjennom hele repertoaret (Minus kvartettene), og jeg følte at vi var forberedt på å levere varene den 19.

In Harmony Petter S.

 

 

Øvelse 3. og 10. november

Posted by Petter Spæren Sun, November 22, 2009 22:44:37

Jeg har vært litt sløv i det siste hva blogging angår. Andre ting har kommet i forgrunnen og gjort at jeg har blitt ligende på etterskudd. Rart hvor kort manns minne er egentlig, jeg vet jo hva vi har drevet med, men sånn i detalj blir det vanskelig å gå. Kanskje er det bare mitt minne som er kort og teflon-aktig?
Det har vært viktig å arbeide med å få nye sangere inn på en større og større del av repertoaret. Et slikt arbeide inneholder både mengde og kvalitet.
Vi beveger oss framover og har vel i grunnen tatt et fornuftig valg når jeg/vi krever at man må kunne det man skal for å få være med å synge ute. Her ligger noe av grunnlaget for at vi gjør gode framtredener, dvs. her ligger selve grunnlaget.

Takk til Johnny som har tatt veien over i leadgruppa. Du skulle ha vært der fra starten!

In Harmony Petter S.

 

 

Konsert Greåker Musikkjus 31. oktober 2009

Posted by Petter Spæren Tue, November 03, 2009 22:43:57

En tenor, tre leader, tre baryer og en skog av basser møtte opp til konerten i regi av Sannesund sangforening. "Glatte kjaker" kom fra sangoppdrag, og de sang før oss. Bra innsats, karer!!! Vi koste oss med tette harmonier og fin samklang. Synd det var siste opptreden.

Selv synes jeg vi skal være fornøyd med egen innsats. Det var første gang vi var ute med "nytt" kor, og vi gjorde en god innsats selv om det var ting å kikke på. Vi sang Darkness, Daddy sang og Bye, bye. Jeg fikk for øvrig et lite "black out" på tekst selv! Plutselig senket det seg et snøvær av usikkerhet for mine øyne, og hvis ikke koret hadde flat inn av seg selv, hadde det hele stoppet opp.

Vi vant helt klart festen! Dersom vi ikke hadde underholdt ved bordet hadde det blitt stille!

In Harmony Petter S.

 

 

27. oktober 2009

Posted by Petter Spæren Tue, November 03, 2009 22:38:24

Kort om øvelsen. Videoopptak på nytt, artig å se hvordan systematisk arbeid og feilplukking fører til resultater. Takk til Tommy S. som er fleksibel og hopper over på lead slik at vi kan stille på konsert den 31. oktober.

Denne gang satt Rolf S. på stol og hørte på øvelsen. Vond rygg, men aldri så galt at det ikke er godt for noe; de vrige bassene fikk kjørt seg og jeg tror alle skjønner at i barbershop kommer det an på den enkelte. Dette er ingen sport for "kenglere"! Vi har et program for konserten på Greåker musikkhus som vi kan stå for, og jeg fikk følelsen av at den alle føler seg bekvem på sin rolle foran lørdagens konsert.

In Harmony Petter S.

 

 

Øvelse 20. oktober 2009

Posted by Petter Spæren Tue, November 03, 2009 22:33:34

Fredrikstad Barberboys kjøpte nytt videokamera før ferien. De har virkelig kommet i bruk de siste øvelsene! Vi har gjort opptak av et utvalg sanger der alle av med på de to siste øvelsene,og det er svært lærerikt. Lærerikt har det også vært å sette seg inn i hvordan et slikt kamera virker, hvordan man får overført opptak til PC og ikke minst redigert opptakene! Det sise brakte svetten fram på panna, den medfølgende programvaren var ikke lett å leke med. Dro rett opp til et lokalt elmarked og kjøpte et mer lettlært redigeringsprogram i drittsinne, og det hjalp!

Å se på opptakene ble et møte med egen praksis. Jeg har holdt på ed kor i 25 år nå, det var godt å få holdt opp et speil for seg selv. Forandret umiddelbart på en del ting. I forhold til lyd synes jeg kvaliteten var overraskende bra. Uansett er det slik at vi rask blir tatt på manglende sync. og urenheter. Den enkelte korist vil jo også med en gang se sin egen rolle i presentation.

Det ble ellers en øvelse der vi så fram mot opptreden på Greåker 31. oktober og jobbet med de tre låtene vi skulle synge der.

In Harmony Petter S.

 

 

Øvelse 13. oktober 2009

Posted by Petter Spæren Thu, October 15, 2009 23:13:46

Alltid vanskelig med første øvelse etter et seminar. Man har hatt tid, man er høyt oppe og har klart mye. Første øvelse etter et seminar kan ofte oppleves som tung. 25 år som kordirigent har lært meg det.
Ofte handler det bare om å legge til rette og stille de rette forventninger til seg selv og andre for at ting skal fungere, og det tror jeg vi klarte. Takk til to barytones som meldte fra i god tid om at de ikke kunne stille på øvelse. Jeg fikk tid til å områ meg, legge opp til noe som kunne bli bra for alle. Dessuten kom jo Paul! Og Eyvind. Hvis ikke den gutten blir en BBS-er blir ingen det.

Vi brukte tid på å kjøre gjennom annen del av Daddy sang... , Bye, bye og andre låter som er aktuelle foran konserten den 31. oktober. Det er veldig viktig for meg at nye sangere kan være med på den konserten og føles seg trygge og bekvemme. Nervøsitet vil komme, men den forsvinner med rutine. Det viktigste er at alle vet at de kan det vi skal synge, at vi har trent oss nok på sang og presentation uten noter, ja, at vi er i stand til å formidle til og å underholde vårt publikum. Dette ble også den første øvelsen der vi brukte det nyinnkjøpte videokameraet til opptak.
Når det gjelder å være forberedt har jeg en jobb å gjøre, og her har også du som sanger en jobb å gjøre. En god opplevelse ligger ofte i en solid forberedelse. Det ligger vel en del overføringsverdi til resten av livet også her.
For meg var det også stort å komme i gang med "You'll never walk.." Håper også at du, Paul, syntes det var godt å høre det du har arrangert tone ut.
OK! Det ble mye BBS på få dager. Fredag, lørdag, søndag og tirsdag. Snart er det tirsdag igjen, og da vet du hva du kan forberede deg på. Vi sees og synges.

In Harmony Petter S.

 

 

11. oktober 2009 Innspilling av øvingsfiler

Posted by Petter Spæren Thu, October 15, 2009 22:59:03

Rolf Erik og jeg hadde avtalt at han skulle komme nedover med sin PC og ekstra stash for opptak av øvingsfiler til "You'll never walk alone" og Kokomo". Alt var timet og tilrettelagt på seminaret den 10.
Selv dro jeg fra hytta der jeg dagen før hadde kost meg med en del av den gaven jeg fikk på seminaret (Takk til alle for den.) til St.Croixgaten der vi hadde avtalt å møtes kl. 13.00.
Fikk så en sms av Rolf Erik: "Problemer med bil. Blir litt forsinket. Er syv mil fra Fredrikstad. ". Svarer: "OK!" Greit for meg, shit happens osv. fikk litt tid til å varme opp, tøye ut ,vaske opp, sette på kaffe, øve på arr.ene osv. Følte meg veldig bass etter helgas sangoppdrag og seminar.
En stund senere ringer en noe opprømt RE og forteller at han plukker opp bildeler ca. 5 km nord for byen vår. Hm...... Vi får bragt på det rene at han er i Ørebekk-krysset og at det er braketter og skruer til drivreim/dynamo som har sagt takk for seg. Vi rykker ut med bil.

Joda! RE har klart å dytte bilen inn på parkeringsplasen foran Maxbo, og vi finner ut at her er NAF tingen. Vi avtaler å hente gutten på Møller bil etter at han og bilen er avlevert der. (Nærmeste merkeverksted) Ennå er det tid til å spille inn noen filer!

Noe senere vandrer RE inn hos meg med sekk og godt humør. Bilen er på verksted, og så lenge ikke noe kommer i veien for sangen er alt i orden. Vi drikker kaffe, han rigger seg til og vi spiller inn stemmer. Dvs. RE synger inn det meste fordi jeg bare er i stand til å synge de dypere leadpartiene av Kokomo.
Dette blir trivelig og vi lar et tog gå fra perrongen, gjør ferdig Kokomo.

Rolf Eriks bil står i Fredrikstad. Han kom greit hjem med NSB. Alt går greit så lenge det ikke kommer i veien for sangen. Det er godt vi har entusiaster her i verden.

In Harmony Petter S.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL