Home Blogg

Blogg

Ang. opptreden i Åpent hus 4. juni 2007

Posted by Petter Spæren Thu, June 07, 2007 22:19:14

Styret v/Rolf hadde skaffet oss spillejobb på Åpent hus ved Glemmen kirke, og oppvarmingen skjedde i Glemmen kirke. Før vi gikk inn i kirken traff vi Vigdis Djupang og en del medlemmer av Cantare som var på vei til Fredriksten festning for å legge siste hånd på "Il Trovatore" eller "Trubaduren" av Guiseppe Verdi som skal framføres denne uka. Vigdis er en kapasitet i Fredrikstads musikkliv og alltid like positiv! Inn i kirkerommet ventet mannen Svein Gundersen på oss. Han er organist i kirken og leder guttekoret. Oppvarmingen ble en drøm, Glemmen kirke har en fantstisk akkustikk og løfter korsangere. Virkelig! Vi sang et par sanger for Svein. Han satt med smil om munnen. Rolf overleverte konfekt som takk for lånet av lokalet, og det var en fin oppmerksomhet.

På åpent hus ble vi godt tatt imot av Per Gunnar (Men Zanzibar, hvor er nå det?) og de andre ildsjelene. Jeg plukket fritt fra repertoarlista på hjemmesiden vår, og vi urframførte bl.a. Breaking up is hard to do. Det var vel i underkant av 30 frammøtte som tydelig ga uttrykk for at de koste seg med sangen vår. Vi ble invitert tilbake påfølgende tirsdag! Noen ga uttrykk for at de ønsket sanger med norsk tekst, men det er jo ikke helt vår greie.

Det var ikke helt enkelt å synge på Åpent hus etter Glemmen kirke, men det viktigste var at vi gjorde en god jobb i forhold til vårt publikum, og at vi stadig får en bredere rutine på standardrepertoaret. Sanglig sett er det noe rusk i forhold til å kunne stemmen så godt at den ligger i ryggmargen. Her må den enkelte gå i seg selv og sette av tid til egenøving. Ellers må vi være flinkere til å lytte inn de andre stemmene og virkelig være kresne på intonasjon. Husk; tørre lokaler krever at vi går ned i volum og tar fram det beste i oss.

Kvelden ble avsluttet med kaffe, te og rikelig med bakevarer som basis for hyggelig samtale med publikum. Rolf fikk med seg en hel eske med sjokolade som takk! Hvem fikser kaffe til sjkoladen på neste øvelse? Det er for øvrig 11. juni i vanlig lokale. Kos dere i sommerkveldene, karer.

Kvartetten vår "Glatte kjaker" drar til NM i Barbershop i morgen, 8.juni. Vi ønsker dem lykke til. Jeg har coachet dem i kveld, 7.juni, gutta har kvaliteter!!!!!

In Harmony Petter S.

 

 

Ang. øvelse 28. mai

Posted by Petter Spæren Sun, May 27, 2007 18:22:57

Det er pinse og langhelg. Tommy S ringte meg og lurte på om det var øvelse 28.mai Den øvelsen går altså ut. Minner ellers om opptreden 4.juni som Rolf har lagt til rette for, (Bra jobba, Rolf!) der vi også skal synge "Breaking up is hard to do".

Jeg er spent på om dere får brukt muligheten til øving "per nett" på "Keep the whole world singing". Dette har ingen hast, men selve øvingskonseptet er spennende.
Fortsatt god pinse, karer!

In Harmony
Petter

 

 

Øvelse 21. mai 2007

Posted by Petter Spæren Tue, May 22, 2007 22:27:45

Solid opvarming med vekt på pust, klang og intonasjon.
Vi tok for oss:
Birmingham Jail med vekt på stemmer i hoveddel.

Breaking up is hard to do med vekt på å kunne stemmen, balanse i del to og avslutningsakkord. Jobb med denne låta, den skal kunne brukes ute nå.

Keep the whole world singing. En del kunne denne fra før, men den viste seg å være verre enn vi trodde. Særlig var bass-stemmen vrien. Det ligger læringsressurser ute på nettet, og disse skal vi bruke. (Se mail fra meg.)

Neste mandag synger vi på "Åpent Hus". Da plukker jeg fra repertoarlista som ligger på hjemmesidene våre. Jeg gleder meg til å synge ute igjen!

Hilsen coach Petter
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL